Autoretrat per a la 14 Biennal de pintors d’Esparreguera 2017

Des d’un temps ençà he anat fent diferents retrats, la majoria d’ells a tinta. Sovint són un encàrrec dedicat a algun company de feina que es jubila i al que volem homenatjar amb una postal, quadre o samarreta commemorativa. De manera que, quan la Marta Cera i l’Isidre Monés em van trucar per si volia participar en la biennal de pintors d’Esparreguera d’enguany vaig pensar en continuar explorant el dibuix de retrat i fer-me un autoretrat davant del mirall.

Vaig dibuixar-ne tres autoretrats dels que finalment vaig triar-ne aquest, en el que només hi apareixen els trets definitoris del rostre, eliminant allò superflu i centrant l’atenció en la mirada i l’expressió.

Conscient de que no volia presentar només el dibuix, vaig voler provar a treballar amb alguna tècnica de reproducció digital de la imatge, per tant vaig recórrer a treballar en petit format, com a màxim A4. Això em va fer canviar el pinzell i la tinta pel retolador, que em permetia controlar millor el traç i les dimensions de la imatge.
Vaig estar pensant si treballar el retrat amb impressió manual en 3D, i aproximar el resultat a un exercici de volum, de dibuix en l’espai. Però donada la complexitat de la seva presentació a la sala d’exposicions, preparada principalment per a mostrar pintura, vaig optar per treballar sobre una superfície plana i realitzar un treball d’impressió o gravat.

A casa tenia un parell de rajoles que temps enrere m’havia regalat el Feliu Trujillo. Estan esmaltades amb un òxid que crea petites taques per tota la superfície i em van semblar adients per donar textura al dibuix. El procés de gravat a làser va ser més complex del que es preveia inicialment, ja que tal i com em van comentar els gravadors, cada pedra té una duresa diferent i fins que no realitza una prova no es pot veure la resistència del material. Finalment va caldre fer-hi dues passades amb el làser per a que resultat tingués el contrast suficient per a diferenciar-se del fons.
La peça està exposada a la Sala municipal d’Exposicions, al carrer dels Arbres 38 d’Esparreguera des del dissabte 4 de novembre fins al diumenge 19 de novembre. En horari de 18 a 21 hores de dijous a diumenge i de 12 a 14 dissabtes i diumenges. Us hi espero.

 

Comentari

Deixa el teu comentari

amaga els comentaris
ComparteixTw.Fb.Pin.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!