Caricatures

 

Sovint em demanen de fer alguna caricatura, de companys de feina que es jubilen, de grups d’infants o joves que acaben un curs o una etapa. Us explico el procés de treball d’una de les últimes: la classe de 6è de primària de l’Escola Abrera. A les imatges hi veiem una part del procés de treball: el dibuix en tinta i color amb aquarel·la i llapis de color.

Quan vaig plantejar-me aquest treball, vaig començar situant tots els personatges i definint l’espai que ocuparan en tot el dibuix. Tot seguit faig esbossos de cada una de les figures, de forma individual. Alguns els faig de manera independent , en un altre full. Però la gran majoria els treballo in situ, a l’espai reservat per a cada un dels retrats.

Deprés cal representar els principals atributs de cada un. Hi ha que vénen determinats per les fotografies que em van fer arribar les professores del grup. Però d’altres no hi eren, es tractava de demandes personals dels alumnes o de les docents, com el cas del noi que porta la guitarra a l’esquena i fa el senyal de les banyes amb les mans, un símbols de la passió de l’alumnes per la música rock.

Una vegada fet tot el dibuix a llapis, el vaig passar a tinta amb retoladors de dues amplades de punta, una pels detalls, més prima i una altra més general per la resta de contorns. Ara només cal donar-hi color. Inicialment vaig fer una capa de color translúcida, veladura, a cada una de les zones acolorides, així tenim una primera idea del cromatisme general del treball. Tot seguit continuo donant color i textures cada vegada més opaques, amb aquarel·les i pinzell i posteriorment amb llapis de color aquarel·lables que també permeten deixar un traç més intens.

Vaig fer-ne dues versions, una a tinta i l’altra a tinta i color, ja que l’objectiu principal del treball era estampar el dibuix en samarretes com a regal de final d’etapa. De manera que potser el dibuix de línia podia ser una bona opció. Malgrat que potser no es pogués publicar vaig decidir fer també la versió a color, que va ser la que finalment van triar com a il·lustració definitiva.

Comentari

Deixa el teu comentari

amaga els comentaris
ComparteixTw.Fb.Pin.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!