Fragments, una exposició de Marc Àvila i Bernat Saus al Muxart, a l’espai d’art i creació contemporanis de Martorell

L’any 2004 va suposar un canvi en l’enfocament del meu treball artístic. Un col·lectiu d’artistes (Laura Bel, Ariadna Binefa, Marta Puig, Nim-Jo Chung) i professors d’art vam iniciar el Festival Obertencanal, a l’antic escorxador d’Esparreguera. Vam celebrar tres edicions d’aquest festival i anys després alguns dels membres inicials d’aquest col·lectiu ens vam constituir en associació cultural, hem treballat en la gestió i producció artística per al Festival LOLA. Conjuntament amb la fotògrafa Laura Bel, he dirigit la secció d’arts visuals del festival i organitzant jornades com el DIA-D, per a la celebració del dia internacional del dibuix. També hem treballat al Muxart, espai d’art i creació contemporanis de Martorell commissariant exposicions temporals, la última, Fragments, de Bernat Saus i Marc Ávila, realitzada a la tardor de l’any 2015.

Extret del fulletó de mà de l’exposició Fragments:

En entrar a l’estudi a de Bernat Saus (escultor), l’olor i el color del fang, vermell; l’olor i el color del guix, blanc; de l’escaiola, encara més blanca, la pols que impregna l’espai amb partícules suspeses a l’aire i les mans i la roba embrutades de fang, et transporten a una manera de fer elemental, que evoca un temps passat. Per terra, i per sobre de tot, esbossos de cossos, peus, mans… Petites i grans figures que repten a qüestionar-se tota una unitat. Natura morta, crua i radical. Fragments en blanc i ombra. El procés d’elaboració rudimentari contrasta amb la delicadesa d’un barroquisme minimalista.

Marc Àvila (fotografia), interpreta la realitat a través de la mirada limitada per la ullera de la càmera, tot i així, la seva obra observa més enllà, fins a qüestionar una dimensió còsmica de parts esparses que formen una unitat. En el procés de passar del digital al treball analògic, l’obra adquireix textures, relleus i contrastos contundents, descaarnats i desabilitats subtilment de tota complexitat. la fotografia de Marc té molt d’escultòrica, en blanc i negre, com el guix i l’ombra,

Carme Paltor, directora del Festival LOLA.

Comentari

Deixa el teu comentari

amaga els comentaris
ComparteixTw.Fb.Pin.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!